Nymark Collective with Kristin Asbjørnsen: "Live in Concert" - Anmeldelser

Release-konsert, Nordlydsfestivalen 31th January:
«Ville av begeistring.
Det er bare å røske nævvan opp av bukselomma og klappe for livet av begeistring. Kombinasjonen av kollektivet og vokalisten er krutt.. Det er nesten bare å bøye seg i støvet og slå fast at - jo dette var en konsert som er blant de aller alle beste på mange år.» (Bladet Tromsø 6/6 - les hele her)

Om plata:
«Dette er en liveplate som gnistrer, en ny seier både for den tragisk avdøde Smith og den høyst levende Asbjørnsen.»(Dagbladet 5/6 - les hele her)

«Resultatet er bokstavleg tala rått bra, med den håse Asbjørnsen full av Bessie i stemma si, Tord G. på groovy piano og Kåre Nymark med nokre blueskor rett til himmels.» (Dagsavisen - les hele her)

«Dette er mesterlig! .. Det er et fond av nyanser i hennes stemme. .. De fire musikere .. bidrar alle ut fra et musikalsk overskudd med geist og inspirerende ledsagelse - understøtter og bygger opp akkompagnementet med fills og obligater - foruten velopplagte soli. Kristin Asbjørnsen befester sin posisjon som en av Nordens mest personlige og kunstnerisk sikre vokalister.» (Jazznytt)

«Himmelsk møte. Dette er tøff og heftig musikk for jazzelskere og publikum som ikke ante de likte jazz overhodet. Det er en kjemi mellom bandet og Asbjørnsen som er hinsides det meste og den som tviler på at Kristin Asbjørnsen og Nymark Collective tror på det de synger og spiller, har et problem de bør oppsøke hjelp for å få gjort noe med.» (Side2 5/6 - les her)

«Asbjørnsen står fram som en eminent tolker og gjenskaper av Bessie Smiths musikk. Samtidig gir hun materialet et personlig preg.Kåre Nymark, Mats Eilertsen, Kenneth Ekornes og Gustavsen er ikke hvem som helst i norsk musikkliv. De gir musikken det rette jazzgospelpreget og er fullt og helt på nett med Kristin Asbjørnsens vokale uttrykk» (Gudbrandsdølen Dagningen)

«Musikken er til å ta og føle på, spilt og sunget med den intense nerven som bare forekommer på briljante liveinnspillinger – der du også føler publikummets like intense nærvær» (Fredrikstad Blad - 5/6 les hele her)

«Eksepsjonelt.. ”The devils gonna get you" rasper en av kongerikets fremste vokalister, Kristin Asbjørnsen, som om den onde selv skulle være godt på vei i hennes eget tilfelle. … Som en slags krysning av Edith Piaf og Billie Holiday leverer Asbjørnsen varene så nakkehårene står rett ut.» (Tønsberg Blad - 5/6 les hele her)

«Ol´ Bessies sangarkiv har havnet i de beste hender.» (Telemark Arbeiderblad - 5/6 Les hele her)